Search This Blog

Saturday, November 25, 2017

This is the most wonderful time of the year
Happy Holiday!

  الاجواء الشتويه دائما احبها عشان اسوي الكوكيز والباي   ... وحبيت اشاركم الكوكيز الرائع يعطي رائحة اتيين في البيت
وماراح توقف اكل من البهارات العطريه اللى فيه

I like holiday season to enjoy cooking Ginger bread cookies, pies and all comfort foods :)
aroma of spices are so good and warm, makes loving, calm and smile ...isn't that wonderful

Now the fun will start
الحين الطريقة

قللت السكر حتى اكل  على راحتي ** 
**I reduced amount of recipe sugar adorable cookies


الطريقة:
1/2 كوب زبدة طرية لورباك مثلا
1/2 كوب سكر
1/4 ملعقة شاي بيكنغ باودر
1/2 ملعقة شاي دارسين او قرفة مطحونة
1/8 ملعقة شاي مسمار
بيض واحدة
1/2 كوب مولاسس او الكورن سيروب الغامج
1/4 كوب جرنزبيل فرش مبشور خشن بالفرامه بعد ازالة القشرة يقطع ويوضع في الفرامه او الطحانة
3 اكواب طحين ابيض
طريقة عمل التزيين ( انا  الشلت هالخطوة عشان اقلل السكر )
Fresh ginger bread:                                                                
1/2 cup softened 
butter
1/4 teaspoon baking soda
1/2 cup sugar
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/8 teaspoon ground cloves
1 whole egg
1/2 cup molases or dark syrup
1 teaspoon vanilla
1/4 cup grated fresh ginger**
3 cups all purpose flour
1 recipe powdered sugar, icing decorative candies ( i removed this step to reduce sugar)
  الطريقة
 ااخفقي الزبده مع سكر في الخلاط على سرعه عالية 
mix butter and sugar in an electrical mixer on high to medium speed
ااضيفي البيكينغ باودر والبهارات بعد الخفق اضيفي البيضة و الجلوكوز الغامق ( كورن سيروب ) والفانيلا 
add paking powder, spices, an egg , vanilla and molasses or dark corn syrup
اضيفي الجرنوبيل المطحون و الطحين  واخفقي 
add fresh ginger flour and mix
غطي العجينه وضعيها في الثلاجة لمدة 3 ساعات
cover dough for 3 hrs 

 سخنى الفرن على حرارة 375 فهرنهايت . ادهني الصينية بالزيت
preheat oven to 375F and brush a cookie sheet tray with light grease
مدي العجيبنة على سطح عليه طحين حتى ماتلصق العجينة وقطعيها بالقطاعات  بسماكة 1/8 
on a lightly floured surface, roll dough out and cut it 1/8 inch
اتركي مسافة 1 انش بين كل كوكيه
leave 1 inch space between cookei
اخبزي لمدة 5 دقائق الى 8 دقائق حتى تصبح الاطراف ذهبية
bake 5-8 min or until edges come brownish نقلي الكوكيز على شبك  و انتظريها تبرد ثم زينيها
move cookies to a wire rack and let cooled and decorate it with icing
طريقة سكر التزيين:
اخلطي واحد كوب سكر بودره 
 1/4 معقة شاي فانيلا
 ضعي ملعقة كبيرة حليب ثم اخفقي حتى يتجانس الكل 
For icing:
1 cup powdered sugar
1/4 teaspoon vanilla
1-2 tablespoon milk
على فكرة الكوكيز حاار بسبب الجنجر، بس زين عن الدوخة ، حق اللى ماياكلوووووون هالكوكيز خوش شي يفتح الشهييييييه 

اللى حايشها دووورة راس من البحر اخذوا معاكم 



  بدال سنو مان ، علبة حديد لحفظ الكوكيز فرش ويقرمش
This tin to save cookies and crisp and snaps

 ماعندي قطاعات على شكل الولد جنجر ، استخدمت قطاعات على شكل  القرع والسنو مان
I did' t have ginger bread cookie cutter so i used pumpkin and s snow man 




No comments:

Post a Comment